Renklerin Beslenme Üzerindeki Etkisi

Renklerin Beslenme Üzerindeki Etkisi

İnsanlarda yeme davranışı ya da davranış problemi duygusal, psikolojik ve biyolojik açlıkla eş güdümlü oluşuyor. Hatta birtakım hallerde duygusal ve psikolojik açlıklar biyolojik açlığın önüne geçiyor. Bu hallerde kilo vermek isteyenler  mühim bir vaka durumuna geliyor. İşte bunlardan birisi de renkler. Renkler hiç farkında olmadan senin beslenme düzenini ve gıdalara olan algını ve hem de az mı çok mu yiyeceğini belirliyor. Eğer süratli kilo vermek istiyorsanız ya da kiloyu çok süratli alıyorsanız arkada yatan nedenler bir tanesi bu olabilir.



Yaş geliştikçe kadınlarda turuncuya olan ilgi azalırken erkeklerde yeşile olan ilgi azalıyor.

Yapılan incelemelera göre yemek masasında renk detaylılığı arttıkça bireylerde tok olunmasına rağmen çok çok yemek yeme talebi uyanıyor. Bu yüzden konuk amacıyla hazırlanan sofralar renk olarak çok varlıklıdır ve konuklukten tıka basa doyarak dönülür. Kilo vermek isteyenler amacıyla son derece zor olan bir ortamdır.

Tüm bunların dışında birtakım renkler yeme davranışlarını ciddi anlamda etkiliyor. Kilo verdiren tavsiyeler listenize ekleyebilirsiniz.

SARI: Sarı bütün tonları ile çoğu fast food markasında kullanılıyor. Dikkat çekme ve ilgi çekici tarafı son derece çokdur.

YEŞİL: Yeşil renk insanlarda genellikle sebze ve diyet algısını uyandırıyor. Beslenmesine ilgi eden insanlar amacıyla mesele olmazsa da bir çok insan amacıyla yeşil olumsuzluk içeriyor. Bu yüzden yeşil gören bir çok bireyde iştah kapanması oluyor. Örneğin süratli kilo vermek isteyenler anında yeşil gıdalara saldırır. Hızlı kilo vermenin yolları sebze ya da yeşillik gibi algılanıyor çünkü.

KIRMIZI: Bu renk iştahı tetikleyip artıran renklerin başında yer alıyor. Kilo vermek isteyenler ilgilenmek istemezler. Yine bir çok restoran ve fast food pazarında kullanılıyor. Bu rengin bulunduğu ortamlarda bireyler çok çok kalabilmek istemiyor. Bu da bilhassa fast food pazarında işe yarıyor. İnsanları süratli yemeye sürüklediği amacıyla devamlı bir sirkülasyon oluyor. Yani insanların çok vakit geçirmesini istemiyorlar. Hızlı yenilen yemeklerde doygunluk hissi geç bulunduğu amacıyla daha çok yenmesi de ilaveten sektörel bir hile. Kilo verdiren tavsiyeler listesinde mühim bir yer tutuyor bence.

MAVİ : Bu rengin hali ise bambaşka. Her iki aşamada da kullanılıyor. Kilo vermek ya da kilo alabilmek isteyenleri de ilgilendiriyor. Yapılan incelemeler bu rengin insana sakinlik ve huzur verdiğini ve daha çok vakit geçirme talebi uyandırdığını gösteriyor. Bu da daha çok gıda kullanımı manasına geliyor. Fakat bir başka aşamada ise insanların bu sakinlikten kaynaklı iştahını kapatan renkler bulunduğundan yana incelemeler da mevcut. O yüzden ilgili kullanılmasında yarar var.

Yorumlar