Soğuklara Karşı Cilt Bakımı Önerileri

Soğuklara Karşı Cilt Bakımı Önerileri

Kış aylarının yaklaşmasıyla eş güdümlü herkeste bulunduğu gibi bilhassa kadınlarda cilt bakımına olan özen arttı. Soğuklarda cilt bakım önerileri ile kış aylarını cildiniz zarar görmeden geçirebilirsiniz...

Soğuk havalardan etkilenmeyen bir cilt yoktur. Hangi yaşta olursanız olun soğuk havaların cildi olumsuz etkileyecek olumsuz yanları vardır. Soğuklarla baş edebilen en iyi toplum Norveçlilerdir. Söz hususu soğukları alt etmek olunca onların denedikleri ve önerdikleri yöntemleri öneme alabilmek gerekir. Onların soğuklara karşı cilt bakımı önerileri ile ilgili ki bilgilerinden yararlanmak gerekir. Esasında kullandıkları yöntemler öylede ameliyatlık ya da ilaç kullanılarak hallettikleri bir şey de değil. Tamamen bizim öneme almadığımız, ya da gerçekleştirmekten üşendiğimiz konulara ilgi ediyorlar.

Soğukların Cildimize Getirdiği Sorunlar


Soğukların beraberinde cildimizi pis havalar, ayaz, sert rüzgarlar olumsuz etkiler. Soğuklara karşı cilt bakımı önerileri yapsak da uygulamak, biraz olsun ilgi etmek şahsa kalıyor.




  • Soğuk ve rüzgarlı havalardan cildimiz tahriş olur, incelir ve kırışıklıklar meydana gelebilir.

  • Ellerin soğukla ilişkisi durumunda deride pul pul dökülmeler meydana gelir ve ufak çatlar oluşur.

  • Görüntüsünden ve artık pürüzleri meydana çıkartan dudaklarımız.



  • Gözlerimizi unutmamalıyız zira en titiz ve direk olarak ilişki durumunda olan o kıymetli mercekler bozulabilir.


Cildimiz İçin Yapılabilecek Bazı İyilikler


Her cilde, her değişik cilt tarzına göre uygulanabilecek kürler de kullanılabilecek krem ve aynısı bakım ürünleri de değişiklık gösterir. Yağlı bir cildiniz var ise yağ seviyesi düşük daha su bazlı nemlendirici kremler tercih edilebilir. Kuru bir cildiniz var ise yağ seviyesi kendi ölçünüz de tercih edebileceğiniz nemlendirici kremler mevcuttur. Bazı soğuk havalara karşı cilt bakımı önerileri yalnızca soğuklarda değil başka mevsimler de örneğin kış gelmeden uygulayacağımız önlemlerdir. Soğuklardan başı yananlar amacıyla tavsiyeler şu şekilde;


  • Cildinize göre cilt bakım kürü uygulayabilirsiniz. Her cilde uyabilecek ve soğuklara karşı kızaran ciltler amacıyla bir öneri; İki kaşık yulaf ezmesini yumurta ve bal ile karıştırın. Kokuyor diyebilirsiniz ama 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve en kokusunu sevdiğiniz cilt tipinize göre olan nemlendirici kreminizi yediriniz.

  • Dudaklarınız amacıyla toz şeker ve balı vakitrek ölü derileri temizleyip, kreminizi sürmelisiniz. Gün içerisin de yağlı dudak kremleri yine edilmeli.

  • Banyoda uzun vakit kalıp vücudunuzda ki natural yağları akıtmayın. Daha ılık bir su ile daha kısa vakit de duşunuzu almalısınız. Vücudunuz nem seviyesinı dengelemiş olacaksınız.

  • Su kullanımını her mevsim derli toplu kullanıp cildinizin su ihtiyacını karşılamalısınız. Su hem kırışmaları hem de derinin incelmesinin önüne geçer.


Tüm bu önerilere ilgi edildiği vakit cildinizin soğuklara daha dirençli bulunduğunu göreceksiniz.

Yorumlar