Annelik, gebelik ve siz hakkında

Anneanne, anne ve ?(mucize)

Selam. Sen doğdun. Şuan belki yanında annen, belki de birkaç saat uzakta ama belki de yurt dışında başka bir memlekette ne olursa olsun her an yanında gibi seni koruyor, senin kokun ilk gün ki gibi burnunda ve seni her zaman sevecek. Şuan sanki onun değerini daha çok anlıyorsun. Keşke onu öyle yapmasa idim de kırmasa idim diyorsun.  Neyse boş ver sen ne yaparsan yap o senden asla vazgeçmez, sakın korkma.
Evet.  Galiba birkaç gün önce sende bazı değişikler olmaya başladı. Biriyle bir beyefendi ile bir şeyler yaşadın. Bunun adı cinsellik olabilir, bunun adı ilişki olabilir ya da seks olabilir. Bu olay sadece haz alma olayı değil sadece karşılıklı orgazm olma olayı değil artık bunu herkes biliyor. Şimdi bu olay ile senin hayatın bambaşka bir yola girebilir, bambaşka bir kimlik sahibi olabilirsin. Ne gibi tabi ki anne olmak ya da baba olmak gibi. Bunu bir biyolojik yolculuk olarak hikaye tarzında anlatmaya çalışırsak; baba adayından gelen spermler ( döller) anne adayının rahmine doğru yolculuğa başlar. İlk durak bayanın yumurtalıkları oluyor. Bu yolculuk sırasında spermler arsında büyük bir yarış ve mücadele başlar. 150 milyona yakın olan sperm arasında yarışı ilk ön elemesinde 200 adet sperm yumurtalığa düşmeyi başarır. Bu 200 spermden sadece biri yarışmayı kazanır ve mucize olur.  Bu mucize artık hayatınızı en az üç kişi olarak devam ettirecek şuan nokta kadar olan minik bireydir. Evet, şuan biraz sanki biraz miden bulanır gibi oluyor gibi oluyor ya da gerçekten için dışına çıkıyor. Biraz sanki başın dönüyor gibi oluyor arada ya da küt bir anda yere düşüverdin eyvah bayılmışsın. Biraz burnuna değişik kokular gelmeye başladı ya da her yer şuan of leş gibi kokuyor. Biraz da uykun var gibi ama saat on iki olmuş sen dün sekizde uyumana rağmen, hala rüya görüyorsun. Bu ve bunun gibi ufak 9 ay kadar sürecek belirtiler. Bu yazıyı okurken evet ya bende de böyle olmuştu hanımefendi ya da evet eşimde böyle idi diyen beyefendi şimdiden geçmiş olsun ve Allah analı babalı büyütsün inşallah canım. Neyse çok uzattım galiba. Ama bir şey söylemek istiyorum. Konu annelik, konu çocuk, konu yazmak anlatmak dertleşmek olunca resmen kitap basasım geliyor. Niye ki acaba? Neyse tamam kısa kesiyorum. Yani kesmeye çalışıyorum hemen sinir olma, okumaktan sıkılma lütfen. Hamilelik için belirtiler genel olarak böyle tabi ki kişilere göre ya da bulunan ortama göre değişir bunlar. Bazı bayanlara dikkat beyler bu bayanlar çok sinirli ya da tam tersi çok duygusal olabiliyor. Bu sebep ile hanımlarınıza lütfen televizyonda haber izletmeyin. 9 ay kadar idare edin. Hanımlar çok alışveriş yapmayın. Ayda iki çift kıyafet alın, her ay büyüyorsunuz. Bir sonraki ay o aldığınız size olmayabilir, bu da moralinizi bozabilir. Çocuğunuz için ve kendiniz adına ne iyi gelir ne olumsuzluk yapabilir artık siz kolayca bunu zaman içerisinde doğum yaklaştıkça anlayabilirsiniz.
Aradan yaklaşık olarak 40 hafta kadar geçmiştir. Tam olarak bu 280 güne denk gelmektedir. Evet aynı şekilde ay olarak baz aldığımızda 9 ay 10 gün kadardır. Bazen bebekler erken gelir ve 37 haftadan önce annesinin mucizesi olur. Mucizeniz 37 haftadan önce geldi ise erken doğum(preterm) olmuş olur. Annesinin karnından çıkmak istemeyen 41-42 haftalık mucizelerde olabilir.
Bir melekten çıkmış olan bir mucize beyler kıymetini bilin. Dini olarak bile bakar isek; anne doğum yaptığı zaman bütün günahlarından arınır ve bir melek olur. Yukarıdaki boru işareti kısmına benim sonucum ‘mucize’ oldu. Kendinize göre doldurun. Yani işin özü şudur ki, her soru işaretinin hayatımızdaki cevabı hayatınızın içindedir. Her sınavdaki soru işaretindeki cevabın asıl olarak sorunun içinde olduğu gibi.

Yorumlar